Perfectplus

De zomer loopt op zijn einde; tijd voor teambuilding!

Het is half augustus. September staat voor de deur en dus krijgt de schoolgaande jeugd het stilaan opnieuw benauwd. Wanneer u nog een vakantie voor de boeg heeft bent u naderhand één van de lucky few. Kortom: de zomer loopt op zijn einde. Niet meteen een periode waarin velen denken aan een teambuilding. 

Toch menen we bij Perfect+ dat er voldoende redenen zijn om uw teambuilding net na de zomervakantie te plannen. Een overzicht. 
 

Waarom net na de zomer een goed moment is voor een teambuilding

Ah, de zomer. Een tijd van vakantie, mooi weer en gezellige avonden op terrasjes. De perfecte tijd voor ontspanning. Bovendien is het in veel bedrijven een rustigere periode en daarom ook ideaal om een teambuilding te organiseren. Er valt echter ook heel wat te zeggen voor een teambuilding net na de zomermaanden. Drie belangrijke voordelen: 

 1. ‘Teambuilding’ bevat het woord ‘team’
  Wanneer u een activiteit plant tijdens de zomermaanden, dan is de kans zeer reëel dat een deel van uw team op vakantie is. Veel ouders volgen het ritme van hun schoolgaande kinderen en verschillende bedrijven sluiten bovendien collectief de deuren. September en oktober zijn dan ook ideaal: vrijwel iedereen heeft de vakantie al achter de rug en is weer op post. 
   
 2. België, het land van de mooie nazomer
  U staat er misschien niet meteen bij stil, maar België heeft een traditie van mooie nazomers. September en oktober zijn vaak maanden waarin het nog aangenaam warm is overdag. Perfect om uw teambuilding nog buiten te organiseren. Zo breekt u met de werkdagen op kantoor. 
   
 3. Betrek de nieuwkomers in uw team
  September is een periode waarin gewoonlijk veel nieuwelingen starten binnen bedrijven. Jongeren studeerden af in juni en genoten van hun laatste maanden vakantie vooraleer erin te vliegen in september. Hoe kunt u deze mensen beter meteen het gevoel geven welkom te zijn in uw team, dan ze mee te nemen op een teambuilding? Spanning en fun gegarandeerd.
   

Opties voor een geslaagde teambuilding na de zomer

Liet u zich ook overtuigen door de voordelen van een teambuilding net na de zomervakantie? Dan is het nu enkel nog kwestie van het maken van enkele keuzes: wanneer, wat en wenst u hulp van een professionele organisatie bij het regelen van de teambuilding? Perfect+ biedt u alvast de nodige inspiratie voor een banden-smedende activiteit:  

 1. Een klassieker: het Stadsspel / CityGame

  Interactief stadsspel van Perfect+

  Een leuke combinatie van een stadsbezoek en een interactief spel dat de competitieve geesten aanscherpt. Dit verrassende spel leidt u, aan de hand van een met GPS uitgeruste tablet, doorheen een stad of streek naar keuze. Zo ontdekt u hoekjes die u nooit eerder opmerkte en strijden twee teams tegen elkaar voor de overwinning.

  Tijdens het spel moeten de nodige foto’s gemaakt worden, zodat u ook een leuke herinnering overhoudt aan deze spannende dag. The CityGame wordt door Perfect+ georganiseerd in het Nederlands, Frans, Engels (of combinaties ervan) in alle denkbare steden of streken in Europa. Meer informatie vindt u hier. Dit kan bovendien ook op de fiets! Bekijk hier al onze informatie over onze BikeGame.
   
 2. Out-of-the-box: The EscapeGame (dé hype van het moment!) of onze TrainGame.

  Een leuke TrainGame als teambuilding

  Houdt u van een interactief groepsspel, maar dan met een unieke insteek? Waarom kiest u dan niet voor de EscapeGame of de TrainGame

  Het eerste kan overal georganiseerd worden en cultiveert de teamgeest en het samenwerkingsvermogen van uw medewerkers. Samen, als team, legt u een interactieve wandeling af en probeert u aan de hand van slechts enkele tips en hulpmiddelen verschillende kluizen te kraken en het geld binnen te halen. Samen het hoofd breken over raadsels; een verbindende activiteit!

  Het tweede vindt plaats in het Brusselse Train World en leidt u aan de hand van een interactieve zoektocht doorheen de geschiedenis van de trein in België en ver daarbuiten. Exciting.
   

 3. Voor de creatievelingen onder ons: Maak een eigen film, of volg een andere workshop, zoals onze domino- of graffiti workshop.

  Maak een eigen film met uw team

  Wilt u de creatieve hersenhelften van uw medewerkers stimuleren? Dan kiest u voor een verrassende workshop van Perfect+. Zo kunt u tijdens onze filmworkshop onder begeleiding van professionals als team een scenario uitwerken en dat vervolgens in de praktijk omzetten. De camera bedienen, geluid opnemen, acteren en regisseren. Alles komt aan bod en wordt door uw team zelf uitgevoerd. Natuurlijk houden u en uw team hier een leuke herinnering aan over in de vorm van een exclusieve en nooit eerder vertoonde instant cultklassieker.

  Als team werken is ook de sleutel in onze weergaloos succesvolle (indoor)activiteiten dominoworkshop en graffitiworkshop.
   

Contacteer Perfect+ voor uw teambuilding op maat

Spreekt één van bovenstaande teambuildings u aan of heeft u een idee waar u hulp bij kan gebruiken? Aarzel dan niet en contacteer het team van Perfect+ Event Productions. Wij hebben een jarenlange ervaring met het ontwikkelen, bedenken en organiseren van teambuildings op maat van kleine en grote bedrijven. Ondertussen kunt u meer inspiratie opdoen op onze website.

U bereikt ons eenvoudig via het contactformulier of telefonisch via 050 34 76 08.